Bine ati venit la Paradis Tours
  1. /
  2. Romania
  3. /
  4. Somova

Cazare in Somova

Căutare

Comuna Somova

Localizare

Somova este o localitate situată în nordul judeÅ£ului Tulcea, la o distanţă de aproximativ 12 kilometri de reÅŸedinÅ£a de judeÅ£, înainte de intrarea propriu-zisă în Delta Dunării. Aici se poate ajunge cu uÅŸurinţă ÅŸi pe apă, zona având un potenÅ£ial turistic foarte ridicat datorită apropierii de una dintre cele mai cunoscute ÅŸi vizitate regiuni ale ţării – Delta Dunării.

Atracţii turistice - obiective şi locuri de interes

Localitatea Somova dispune de câteva obiective turistice, precum Complexul lacustru Somova – ParcheÅŸ, acesta având aspectul unei delte în miniatură, fiind o zonă frumoasă, străjuită de stuf, unde se află numeroase colonii de păsări. Complexul lacustru Somova - ParcheÅŸ are în componenţă lacurile Gorgonel, Rotundu, gârla Somova, Parches, ghiolul Morun, Ciorciovata, Babele, Petica, Somova, Casla ÅŸi Gâsca, fiind o zonă protejată pentru diversele specii de vieÅ£uitoare de apa dulce.

Prin aÅŸezarea pe care o are, localitatea Somova se învecinează în partea de nord cu Dunărea, în est cu municipiul Tulcea, în sud cu Frecăţei, iar în partea de vest cu NiculiÅ£el ÅŸi Isaccea. Somova este reÅŸedinÅ£a localităţii cu acelaÅŸi nume, din care mai fac parte ÅŸi localităţile Mineri ÅŸi ParcheÅŸ. PopulaÅ£ia totală a localităţii este de aproximativ 2.200 de locuitori. Clima este continentală, manifestând veri toride cu puÅ£ine precipitaÅ£ii ÅŸi ierni blânde, iar temperatura medie anuală este de 11° Celsius.

Paradis Vacante de Vis Afla primul de cele mai bune oferte

Copyright 2024 S.C. Amarino SRL - Toate drepturile rezervate

Hoteluri pe litoral sezon 2024, Oferte de cazare pe litoral in 2024

made with by newpixel.ro