Bine ati venit la Paradis Tours
  1. /
  2. Romania
  3. /
  4. Rasnov

Cazare in Rasnov

Orasul Rasnov este a treia statiune de interes national din judetul Brasov dupa Poiana Brasov si Predeal.

Căutare
Filtrare dupa:
Clasificare după nr. de stele
Tipul proprietatii:
Rasnov : au fost găsite 1 proprietăţi

Orasul Rasnov este a treia statiune de interes national din judetul Brasov dupa Poiana Brasov si Predeal. Orasul a obtinut acest statut pe baza indeplinirii unor criterii obligatorii de atestare printre care amplasarea intr-un cadru natural fara poluare, existenta utilitatilor urban-utilitare, existenta serviciilor de informare si promovare turistica, precum si indeplinirea unor criterii suplimentare de atestare a statiunii turistice, cum ar fi existenta unor sali de spectacole, cinematograf, parcuri, amenajari pentru practicarea sporturilor, centre de informare turistica, organizarea de evenimente turistice, culturale, sportive.
Cetatea Rasnov strajuieste stravechiul Oras al Rozelor si este unul dintre cele mai frumoase si mai vizitate monumente din judetul Brasov. Se numara printre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri pastrate pana in prezent dateaza din secolul al XIV-lea.
RESEDINTA REGALA?
Impresionati de avantajele dobandite de braneni dupa transformarea castelului Bran in resedinta particulara a reginei Maria, Consiliul orasenesc din Rasnov, intrunit intr-o sedinta festiva la 2 august 1923, decide daruirea cetatii Rasnovului Principelui Mostenitor Carol al Romaniei, rasnovenii sperand ca viitorul rege Carol al II-lea sa transforme cetatea in „resedinta de odihna, ca un loc de relaxare in acest sanatos colt al Tarii Barsei”. Insa Carol nu s-a aratat deloc interesat sa locuiasca intr-o cetate medievala, la fel cum nu s-a aratat niciodata deosebit de entuziasmat de ideea mamei sale, regina Maria, de a transforma castelul Bran intr-o resedinta regala.
CETATEA SI FILMUL
Cetatea Rasnovului a intrat in istoria cinematografiei romanesti mai ales ca decorul preferat de regizorul Sergiu Nicolaescu pentru filmele sale istorice Dacii (1966) si Nemuritorii (1974).
In 1967, la Rasnov este realizat filmul Columna, o coproductie romano-germano-italiana regizata de Mircea Dragan, avandu-i in rolurile principale pe Ilarion Ciobanu, Richard Johnson, Florin Piersic, Antonella Lualdi, Gheorghe Dinica. Filmul a fost nominalizat anul urmator la ,,Globul de aur” si la ,,Oscar” pentru cel mai bun film strain. In timpul filmarilor, in cetate s-au descoperit urme de locuire dacice.

Paradis Vacante de Vis Afla primul de cele mai bune oferte

Copyright 2024 S.C. Amarino SRL - Toate drepturile rezervate

Hoteluri pe litoral sezon 2024, Oferte de cazare pe litoral in 2024

made with by newpixel.ro