Bine ati venit la Paradis Tours
  1. /
  2. Hoteluri cu Paste

Paste

Pastile reprezinta una dintre cele mai importante sarbatori anuale crestine, care comemoreaza evenimentul fundamental al crestinismuluiÎnvierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu in religiile crestine, in a treia zi dupa rastignirea Sa din Vinerea Mare. Data de inceput a Pastilor marcheaza inceputul anului ecleziastic crestin. Exista unele culte crestine care nu sarbatoresc Pastile.

Noul Testament leaga Cina cea de taina si rastignirea lui Iisus de Pastele evreiesc si exodul din Egipt. Iisus s-a pregatit pe el insusi si pe discipolii sai pentru moartea sa in timpul Cinei, dand mesei de Pastele evreiesc un nou inteles. El a identificat painea ca simbolizand corpul sau care va fi sacrificat curand, iar vinul - sangele sau care urma sa fie varsat. În Întaia epistola catre corinteni a Sfantului Apostol Pavel, capitolul 5, el spune: “Curatiti aluatul cel vechi, ca sa fiti framantatura noua, precum si sunteti fara aluat; caci Pastile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi.“, facand referire la traditiile Pastelui evreiesc si identificandu-se cu mielul pascal.

O interpretare in Evanghelia dupa Ioan este ca Iisus, ca miel pascal, a fost rastignit aproape in acelasi timp cu sacrificul ritual al mieilor in templu, in dupa-amiaza celei de a 14-a zi de Nisan. Aceasta interpretare este inconsistenta cu cronologia din Evangheliile sinoptice. Se presupune ca “pregatirea Pastelui” din Evanghelia dupa Ioan, cap. 19, se refera literar la cea de a 14-a zi de Nisan, ziua pregatitoare pentru Paste, si nu in mod necesar la ziua de vineri, ziua pregatitoare pentru sabat si ca “mancarea de Paste” din Evanghelia dupa Ioan, capitolul 18, se refera la mancarea mielului pascal, si nu la mancarea niciunuia din sacrificiile facute pe perioada Zilelor Painii Nedospite.

Paradis Vacante de Vis Afla primul de cele mai bune oferte

Copyright 2024 S.C. Amarino SRL - Toate drepturile rezervate

Hoteluri pe litoral sezon 2024, Oferte de cazare pe litoral in 2024

made with by newpixel.ro